Gedichten Dood


gedichten.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Gedichten Dood
Sommigen zijn gefascineerd door de dood en maken daar de mooiste gedichten over. Dood kan namelijk ook heel mooi en vredig zijn. Het geeft rust, de pijn is voorbij, het leven is geleefd. Gedichten over de dood kunnen je diep raken. Ze kunnen ontroeren en ze kunnen je tot tranen toe beroeren. De dood is de afsluiting van een leven met wellicht daarna een nieuw begin? Het onduidelijke over de dood maakt haar zo ongrijpbaar. Je kunt voor jezelf de dood draaglijker maken door er fraaie gedichten over te schrijven. Je gevoelens opschrijven lucht namelijk enorm op. Een huilbui die bij het terug lezen van het gedicht volgt kan erg bevrijdend zijn. Als je nadenkt over de woorden gedichten en dood, waar zou je dan aan denken? Er kan dan gedacht worden aan een begrafenis, een dienst die voorafgaand aan een begrafenis of crematie wordt gehouden waarbij mensen een gedicht voorlezen over de dood. Je moet afscheid nemen, je vindt het moeilijk, je wilt het verwoorden en met anderen delen. Voor sommige mensen is de dood ook mooi en bevrijdend, als de man is overleden en de vrouw is ernstig ziek en wil graag naar de man toe, dan is dat voor de vrouw fijn als ze ook rustig mag gaan. Ze wil alles loslaten en op die manier kan de dood een mooi einde zijn aan het leven. Velen zijn er van overtuigd op deze manier weer naar de mensen toe te gaan die al zijn overlijden. Maar voor de mensen die hier achterblijven is het altijd een moeilijke opgaven, zij weten niet wat er gaat gebeuren, waar de overledene nu blijft. Daar kunnen we helaas ook geen antwoord op geven.

Gedichten dood, daar kun je hier meer over lezen
Als je afscheid moet nemen van iemand dan kan dat met een gedicht. Je kunt een gedicht schrijven over de dood, je kunt dan emoties naar boven laten komen, maar je kunt ook schrijven over herinneringen aan een mooie situatie, bijvoorbeeld waarin je diegene hebt leren kennen of de tijd waarin je samen veel hebt gelachen. Het hoeft niet allemaal tragisch te zijn als iemand is overleden, als iemand veel pijn heeft gehad dan is het als het ware een verlossing. De dood kan dan gezien worden als een moment waardoor diegene geen pijn meer hoeft te lijden. Dat is een moment dat je pas echt kunt voelen als je het zelf meemaakt. Je wilt anderen eigenlijk niet laten gaan, maar soms is het verstandelijk bekeken beter zo, er komt een einde aan het lijden. Je kunt het dan proberen te verwoorden in de gedichten over de dood. Soms kan het mensen goed doen om er over te schrijven, als dat bij jou ook zo is dan kun je dat proberen. Je komt dan vanzelf tot de ontdekking wat het met je doet en als je je hierdoor beter voelt dan is dat alleen maar een goed teken zodat je het een en ander los kunt laten en ook door kunt gaan met leven.

Gedicht 'Dood' door anke moors
Op 1001 gedichten staan de leukste gedichten en gedichtjes, meld je aan en voeg ook jouw gedichten toe. lees ook het gedicht 'dood'!
http://www.1001gedichten.nl/gedichten/397/dood/

Gedichten bij overlijden
Gedichten bij overlijden
http://www.boekgrrls.nl/BgDiversen/Onderwerpen/PoeziePagina/Overlijden.htm

Gedichten dood
Gedicht: dood - dood. heb geen angst. talm niet voor mijn deur. kom binnen. lees mijn boeken. in negen van de tien kom je voor. je bent geen onbekende. hou mij niet voor de gek met kwalen waarvan niemand de namen durft te noemen. leg mij niet in een bed ...
http://www.gedichten.nl/nedermap/gedichten/gedicht/34548.html

Gedichten over de dood
Voor de allermooiste gedichten ga je naar my home planet. je vindt hier liefdesgedichten, afscheidsgedichten, vriendschapsgedichten, gedichten over liefdesverdriet, gedichten over fantasie, gedichten over verdriet en pijn, grappige gedichten, huwelijksgedichten, kerstmisgedichten, valentijnsgedichten en nog veel meer mooie gedichten. je kan zelf ook natuurlijk een gedicht toevoegen
http://www.myhomeplanet.nl/Afscheid1.html

Gedichten over de dood
Gedichten over de dood
http://forum.fok.nl/topic/1134232

Overlijden & Herdenking
Gedichtjes voor als iemand in uw omgeving is overleden, of gedichten ter herdenking of nagedachtenis aan een ander bijzonder persoon.
http://www.gedachten-gedichten.nl/overlijden-herdenking.htm

Overlijdens Gedichten
Overlijdens gedichten vindt u op gedichtenstad.nl, overzichtelijk en alleen de beste overlijdens gedichten hebben wij geselecteerd voor u!
http://www.gedichtenstad.nl/overlijdens-gedichten/

Rouwgedichten
Rouwgedichten en overlijdensgedichten zijn een verzameling van gedichten die een antwoord geven op gevoelens met betrekking tot sterven en rouwverwerking.
http://www.anahata-assen.nl/verdriet-momenten/rouwgedichten-overlijdensgedichten.php

Teksten en gedichten
Welkom bij gepast uitvaartzorg, persoonlijk en gepast voor ieder budget. na het overlijden van u dierbare komen wij bij u langs om alle vragen van u te beantwoorden en een passend afscheid met u samen te stellen. tijd en het begrip voor u wensen staan hierbij voorop. bij ons heeft u vanaf de eerste dag van overlijden tot ver na de uitvaart altijd de zelfde contact persoon zodat u een vast gezicht heeft.
http://www.uitvaartzorgleiden.nl/index.php/teksten-en-gedichten

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid