Gedichten Kind


gedichten.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Gedichten Kind
De uitspraken van kinderen zijn vaak het opschrijven meer dan waard. Doe dat meteen, want even later ben je de zin ongetwijfeld kwijt en juist de volgorde van de woorden zijn meestal belangrijk. Kinderen kunnen op een geweldig mooie manier reageren op zaken, op de gewone dingen van alledag. Noteer ze allemaal! Sommige kinderen schrijven zelf hun gedichten op. Soms korte zinnen, soms veelzeggende losse woorden. Als ze er een tekening bij maken, zelf hun gedichten illustreren en jij maakt er een boek van dan heb je een prachtige gedichtenbundel. Vergeet niet de datum te vermelden, leuk voor later. Het is goed om gedichten te lezen, hierdoor krijg je inspiratie. Als kinderen van lezen houden dan maakt het hen vaak niet zoveel uit wat ze lezen, ze willen je gewoon laten zien dat ze goed kunnen lezen. Ook kun je hen dan gedichten laten lezen die door andere kinderen zijn gemaakt en zo kunnen zij het zelf ook eens proberen. Als ze zelf gedichten willen maken dan kun je ze voorbeelden geven of je laat ze wat inspiratie op doen door ze te laten rijmen of op internet te laten kijken. Ook daar staan namelijk veel gedichten voor kinderen van andere kinderen. Als je al vroeg de kennis hebt ontwikkeld voor het schrijven van gedichten dan gaat het steeds sneller. Je kunt dan in een paar minuten veel zinnen op papier zetten. Je kunt er dan later op de dag nogmaals naar kijken en aanvullen of wijzigen. Vaak wordt een gedicht tegenwoordig niet meer met de hand geschreven, op de computer is eenvoudiger ook als je het gedicht aan wilt passen. Als je het met de hand schrijft en er moet iets veranderd worden, dan moet je alles opnieuw schrijven en dat kan veel tijd kosten.

Gedichten kind, mooi om te lezen
Lees nu zelf eens wat gedichten van een kind, daar kun je pas echt veel inspiratie uithalen. Ook als je zelf kinderen hebt dan kun je veel teruglezen in de gedichten die je dan opvallen. Je ziet herkenning in dingen die je eigen kinderen meemaken en hoe zij dat ervaren. Het schrijven van gedichten voor een kind is ook een manier van verwerken, ze kunnen hierdoor veel inspiratie opdoen maar ook gevoelens leren verwerken. Ze kunnen gevoelens verwoorden door situaties te beschrijven op hun eigen manier. Je kunt met de kinderen ook een tekening maken bij de gedichten of een tekening maken en hier dan een gedicht bij maken. Laat de kinderen het zelf verwoorden, dit is namelijk hoe zij het beleven en dat zorgt er voor dat je te weten komt hoe mooi het allemaal is. Je staat dicht bij elkaar, maar op deze manier leer je elkaar nog beter kennen en dat is voor veel mensen een prachtig gevoel. Schrijf daarom nu zelf ook gedichten en laat de kinderen mee doen zodat zij ook inspiratie opdoen en weten hoe fijn het is om zelf alles op papier te kunnen verwoorden.

Gedichten kind en geloof
Gedichten kind en geloof
http://www.kindengeloof.nl/gedichten.html

Gedichten over kinderen
Gedichten over kinderen
http://fran.sneeknet.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=113696

Gedichten over mijn kinderen
Gedichten over mijn kinderen
http://www.goverdina.nl/gedichtenkinderen.html

Gedichten voor kinderen
Gedichten voor kinderen
http://gedichtenvandiet.blogspot.com/

Ingrid Jonker, Die Kind
Ingrid jonker, die kind, trix terwindtstraat 4 - 6, leiden
http://www.muurgedichten.nl/jonker.html

Kinder Gedichten
Kinder gedichten vindt u op gedichtenstad.nl, overzichtelijk en alleen de beste kinder gedichten hebben wij geselecteerd voor u!
http://www.gedichtenstad.nl/kinder-gedichten/

Kindergedicht.nl
Lees kindergedichten, tips voor het schrijven van gedichten, stuur je eigen gedichten op.
http://www.kindergedicht.nl/

Voor mijn lieve kind
Gedichtjes voor en over kleine en grote kinderen. gedichten voor jongens en meisjes, over opgroeien, naar school gaan...
http://www.gedachten-gedichten.nl/voormijnlievekind.htm

Zoek naar kind gedichten
Op zoek naar gedichten over kind? dan ben je bij 1001 gedichten.nl op de goede plaats, over elk onderwerp of genre zijn er de mooiste gedichten te vinden!
http://www.1001gedichten.nl/zoeken/kind/

Gerelateerd
 • Prijzen voor gedichten Deventenaren
  DEVENTER - Ruim 150 dichters hebben dit jaar meegedaan aan de gedichtenwedstrijd van de Bibliotheek Deventer, Bouwkunde, Etty Hillesum Lyceum en de Stentor. Zij lieten zich inspireren door het thema van de PoŽzieweek Met zingen is de liefde begonnen.
 • 'Waanzinnig' gezongen gedichten
  Op zondagmiddag 8 maart speelt het duo Hoed en de Rand ter gelegenheid van de Boekenweek zijn nieuwe poŽzieprogramma 'met waanzinnige en vooral veel waanzinnig goede
 • Lezing Mieke Koenen in Karmelklooster Drachten
  Lezing Mieke Koenen in Karmelklooster Drachten
 • Column Ans Klok: Streektaol, een waarme jasse
  Column Ans Klok
 • Slotavond Poezie op Pootjes in Centrale Bibliotheek
  Het is Nationale Gedichtendag. In de Centrale Bibliotheek aan het Spui werd dat gevierd met de slotvoorstelling van het het gedichteninzamelingsproject PoŽzie op Pootjes. Voor de vierde editie van dit evenement hadden 273 mensen een gedicht ingestuurd. Alle gedichten zijn gebundeld in een nieuw boek dat vorige maand werd gepresenteerd in boekhandel Paagman. Verder waren een maand lang werkelijk overal in Den Haag gedichten te zien en te horen. Op TV, in de bibliotheken, op de radio en in bijna alle kranten en bladen die verschijnen in Den Haag. Naast tientallen Haagse dichters waren er ook optredens van dichter Nico Dijkshoorn, rapper Jon Tarifa en zanggroep Kluister. Cabaretier Howard Komproe presenteerde de gratis toegankelijke avond. De slotvoorstelling wordt gefilmd en later uitgezonden op TV West (zondag 8 februari) en Den Haag TV (donderdag 12 februari). Luister hier naar het verslag van de slotvoorstelling. http://denhaagfm.nl/wp-content/uploads/2015/01/30-01-2015-POEZIEOPPOOTJ...
 • Er staan 9 links op deze pagina.
  Privacybeleid