Gedichten Kind


gedichten.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Gedichten Kind
De uitspraken van kinderen zijn vaak het opschrijven meer dan waard. Doe dat meteen, want even later ben je de zin ongetwijfeld kwijt en juist de volgorde van de woorden zijn meestal belangrijk. Kinderen kunnen op een geweldig mooie manier reageren op zaken, op de gewone dingen van alledag. Noteer ze allemaal! Sommige kinderen schrijven zelf hun gedichten op. Soms korte zinnen, soms veelzeggende losse woorden. Als ze er een tekening bij maken, zelf hun gedichten illustreren en jij maakt er een boek van dan heb je een prachtige gedichtenbundel. Vergeet niet de datum te vermelden, leuk voor later. Het is goed om gedichten te lezen, hierdoor krijg je inspiratie. Als kinderen van lezen houden dan maakt het hen vaak niet zoveel uit wat ze lezen, ze willen je gewoon laten zien dat ze goed kunnen lezen. Ook kun je hen dan gedichten laten lezen die door andere kinderen zijn gemaakt en zo kunnen zij het zelf ook eens proberen. Als ze zelf gedichten willen maken dan kun je ze voorbeelden geven of je laat ze wat inspiratie op doen door ze te laten rijmen of op internet te laten kijken. Ook daar staan namelijk veel gedichten voor kinderen van andere kinderen. Als je al vroeg de kennis hebt ontwikkeld voor het schrijven van gedichten dan gaat het steeds sneller. Je kunt dan in een paar minuten veel zinnen op papier zetten. Je kunt er dan later op de dag nogmaals naar kijken en aanvullen of wijzigen. Vaak wordt een gedicht tegenwoordig niet meer met de hand geschreven, op de computer is eenvoudiger ook als je het gedicht aan wilt passen. Als je het met de hand schrijft en er moet iets veranderd worden, dan moet je alles opnieuw schrijven en dat kan veel tijd kosten.

Gedichten kind, mooi om te lezen
Lees nu zelf eens wat gedichten van een kind, daar kun je pas echt veel inspiratie uithalen. Ook als je zelf kinderen hebt dan kun je veel teruglezen in de gedichten die je dan opvallen. Je ziet herkenning in dingen die je eigen kinderen meemaken en hoe zij dat ervaren. Het schrijven van gedichten voor een kind is ook een manier van verwerken, ze kunnen hierdoor veel inspiratie opdoen maar ook gevoelens leren verwerken. Ze kunnen gevoelens verwoorden door situaties te beschrijven op hun eigen manier. Je kunt met de kinderen ook een tekening maken bij de gedichten of een tekening maken en hier dan een gedicht bij maken. Laat de kinderen het zelf verwoorden, dit is namelijk hoe zij het beleven en dat zorgt er voor dat je te weten komt hoe mooi het allemaal is. Je staat dicht bij elkaar, maar op deze manier leer je elkaar nog beter kennen en dat is voor veel mensen een prachtig gevoel. Schrijf daarom nu zelf ook gedichten en laat de kinderen mee doen zodat zij ook inspiratie opdoen en weten hoe fijn het is om zelf alles op papier te kunnen verwoorden.

Gedichten kind en geloof
Gedichten kind en geloof
http://www.kindengeloof.nl/gedichten.html

Gedichten over kinderen
Gedichten over kinderen
http://fran.sneeknet.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=113696

Gedichten over mijn kinderen
Gedichten over mijn kinderen
http://www.goverdina.nl/gedichtenkinderen.html

Gedichten voor kinderen
Gedichten voor kinderen
http://gedichtenvandiet.blogspot.com/

Ingrid Jonker, Die Kind
Ingrid jonker, die kind, trix terwindtstraat 4 - 6, leiden
http://www.muurgedichten.nl/jonker.html

Kinder Gedichten
Kinder gedichten vindt u op gedichtenstad.nl, overzichtelijk en alleen de beste kinder gedichten hebben wij geselecteerd voor u!
http://www.gedichtenstad.nl/kinder-gedichten/

Kindergedicht.nl
Lees kindergedichten, tips voor het schrijven van gedichten, stuur je eigen gedichten op.
http://www.kindergedicht.nl/

Voor mijn lieve kind
Gedichtjes voor en over kleine en grote kinderen. gedichten voor jongens en meisjes, over opgroeien, naar school gaan...
http://www.gedachten-gedichten.nl/voormijnlievekind.htm

Zoek naar kind gedichten
Op zoek naar gedichten over kind? dan ben je bij 1001 gedichten.nl op de goede plaats, over elk onderwerp of genre zijn er de mooiste gedichten te vinden!
http://www.1001gedichten.nl/zoeken/kind/

Gerelateerd
 • Benne Solinger in Schepper & Co
  Benne Solinger in Schepper & Co - Deventer - Regio - Stentor
 • Op zoek naar nieuwe stadsdichter
 • Charles Ducal, 'Alsof ik er haast ben - Verzamelde gedicht..
  Met een verzameld werk krijgt de Vlaamse dichter Charles Ducal na jaren noeste arbeid eindelijk de eer die hem toekomt. Zijn zes bundels, ontstaan tussen 1987 en 2009, zijn nu gebundeld verkrijgbaar als ?Alsof ik er haast ben?. Zijn existentieel geladen poŰzie heeft een heel taalgerichte inslag en het is die combinatie, tussen vorm en stijl, die zorgt voor een enorm ontroerend potentieel. Het maakt deze bundel tot de fenomenale getuigenis van een indringend dichterschap.Diverse blijken van waardering vielen Charles Ducal, pseudoniem voor Frans Dumortier, reeds vˇˇr het verschijnen van deze verzamelde gedichten te beurt. Iedereen die er het meesterlijke debuut van deze Leuvense leerkracht Nederlands op naslaat, begrijpt waarom. 'Huwelijk' is een bundel die gaat over de driehoeksverhouding tussen de dichter, de werkelijkheid van zijn huwelijk en zijn poŰticale verbeelding. Dat levert gedichten op waaruit een aversie spreekt voor de begriploze vrouw die hem toonbaar wil maken aan ...
 • Nationaal ComitÚ 4 en 5 mei viert jubileum
  Koningin Beatrix was vanavond in de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor het 25-jarig jubileum van het Nationaal ComitÚ 4 en 5 mei. Het comitÚ organiseert de jaarlijkse nationale herdenking en de viering van bevrijdingsdag. De koningin kreeg het boek 'Breekbare dagen' aangeboden. Tijdens het jubileum werd met voordrachten, gedichten en muziek stilgestaan bij ruim 65 jaar herdenken en vieren.
 • Literatuur: Albert Verwey geloofde wÚl
  Boeken - Nederlands Dagblad
 • Er staan 9 links op deze pagina.
  Privacybeleid